להציע לעובד זר להישאר בבית המטופל

שאלה:

לכבוד הרב,
בהעסקת עובד זר עבור ישראל, יש אפשרות לגוי לקבל יום חופש בשבוע (זה תלוי במטופל) ביום שבת למשל, הגוי יכול לבחור לשהות ביום חופש בבית של המטופל (הוא לא מקבל תשלום, אבל גם לא מחויב לטפל בו (אבל אוכל, מתקלח וכו' הכל כרגיל כלפי עצמו), מצד שני זה יותר נוח לו מאשר לנסוע ולישון עם שאר העובדים זרים 6 אנשים בחדר).

השאלה היא אם ידוע שהעובד מעוניין להישאר בבית ביום החופש, כאשר כן צריך שיהיה עם המטופל מישהו שיעזור לו (בשעה שהילדים לא איתו, עדיין צריך לסייע לו בדברים כמו להביא לו מים, להחליף שקית לקטטר ועוד כמה דברים).

אם ידוע לי שאם העובד מצד עצמו כן ייתן סיוע למרות שהוא לא מחויב (והוא מודע לזה) אבל לא ייקבל תמורת זה תשלום (כי בחר בזה בתור יום חופש שהוא שוהה בבית), האם יש פה גניבת דעת או גזל הגוי?

תודה

תשובה:

שלום וברכה,

העובד זר יודע שיש לו אפשרות ללכת לדירה אחרת, ויש לו אפשרות להישאר בבית במטופל, ולכן אין כאן איסור גנבת להציע לעובד להישאר בבית של המטופל למרות שיתכן ויבקשו ממנו טובות קטנות.

בהצלחה.