להחזיר ספר עם תקלות בעמודים

שאלה:

שלום כבוד הרב,
אם קניתי ספר ולמעלה באיזה ארבעה עמודים לא חתכו את הדף באופן אומנתי אלא היה נשאר למעלה עודף של נייר והיו גם מחוברים זה לזה באופן שלא היה אפשר להפוך הדפים בלי להפרידם ביד או במספריים תחילה ניסיתי להפרידם ביד וקרעתי קצת את הנייר ואז לקחתי מספריים וחתכתי ובאחת הפינות היה קצת קרוע וניסיתי לחבר עם דבר והרסתי עוד יותר, בסוף תלשתי את החתיכה המיותרת וניסיתי להוריד הדבק עפ מחק… בקיצור זה לא נראה חדש וזה מפריע לי מאוד.

מותר להחליף שם בחנות ולהסתיר את המום ?

[כי מצד אחד היה את הנייר העודף שמפריע לפתוח מצד שני אם הייתי חותך אותו שפיר אבל ניסיתי לתלוש ע"מ להפריד והרסתי עוד יותר]

לאחר שהדבקתי ניסיתי למחוק וזה קימט את הדף קצת לכן הרטבתי את המקום שמתי נייר ושמתי את זה תחת ספרים אחרים שיהיה ישר, אבל וזה עדיין נראה משופשף בכמה עמודים כתוצאה מהרטיבות. (כנראה שלא עשיתי את הפטנט הזה נכון)

תשובה:

שלום וברכה,

מאחר שראית את המום וניסת לסדר וגירעת את המום, אסור לך להחליף. ולכן כדאי שתנה למוכר ותספר לו את הנעשה והוא יחליט אם מוכן להחליף לך.

בהצלחה.