עסקה עם גוי בכרטיס אשראי וביטולה

שאלה:

שלום רב ביצעתי רכישה של שירות מגוי ושלמתי בכרטיס אשראי, אולם לאחר כמה ימים התחרטתי וביקשתי לבטל אולם הגוי סרב אמרתי לו שעדין לא קיבלתי את מלוא התמורה בעד העסקה אבל אמר שככה זה בהסכם שלו, האם אני יכול לבטל את החיוב בכרטיס אשראי ?

תשובה:

שלום וברכה,

לא הבנתי בדיוק למה אתה רוצה לבטל, האם בגלל שהוא לא נתן לך שירות שסוכם, או בגלל שאתה רוצה להתחרט. אם הבעיה בו שהוא לא נתן לך שירות, מותר לך לבטל את העסקה משום שלא קיבלת תמורה עבור התשלום. אם אתה רוצה לבטל את התשלום בגלל שאתה רוצה להתחרט, צריך לבדוק אם יש לך זכות להתחרט מהמקח, ואם אין לך זכות להתחרט אתה לא יכול לבטל את התשלום באשראי.

בהצלחה.

מקורות:

מותר לבטל את התשלום כאשר יש עילה צודקת לביטול מקח. אבל אם אין עילה מוצדקת לביטול מקח אסור לבטל תשלום, כיון שהמוכר זכה במעות כדין אסור לקחת ממנו את התשלום בעל כורחו, ולמרות שמדובר בגוי הרי זה גזל הגוי שאסור.