חוזה הלכתי למכירת דירה

שאלה:

שלום וברכה
אני עומד בפני מכירת דירה. שלחתי לעורך הדין שלי את החוזה של מכון משפטי ארץ (הרב ד"ר ורהפטיג), והוא מעדיף להשתמש בחוזה שהוא מכיר ורק לשלב סעיפים נדרשים כדי להפוך את החוזה לחוזה הלכתי. האם ניתן להצביע על הסעיפים הקריטיים? במילים אחרות, האם ישנו הכרח להשתמש בחוזה שנוסח מראש כחוזה הלכתי, או שאפשר 'לשפץ' חוזה רגיל?

תשובה:

שלום וברכה,

אין שום מניעה להשתמש בחוזה המצוי שנמצא ביד העו"ד. אלא שכדאי לבדוק כמה דברים חשובים: א. כדאי מאוד שיצורף סעיף של היתר עסקה, ולחתום עם הצד השני על שטר היתר עסקה, מאחר ופעמים רבות יש בעיות של ריבית ולא יהיה ניתן לגבות את הריביות אם לא יהיה היתר עסקה. ב. שאם יש קנסות בחוזה, שיהיה כתוב שממתחייב בכל הכתוב ובכל הקנסות בקניין המועיל מעכשיו ובבית דין חשוב, ודלא כאסמכתא ודלא כטופסי דשטרא.

בהצלחה ועסקה טובה.