חובת תשלום שאין אפשרות לתקף

שאלה:

האם שעולים על אוטבוס ואין אפשרות להגיע למתקן הרב קו כגון שיש צפיפות וכד' צריך לשלם בפעם הבאה, (וידוע לי שאם עומדים בנסיעה זה לא פוטר מתשלום)?

תשובה:

שלום וברכה,

אם מכשיר התיקוף לא פועל לא צריך להשלים בפעם הבאה. אבל אם האוטובוס צפוף לא מובא בתקנון שהנוסע פטור מתשלום – והיה מוטל עליו לבקש מאחרים שיתקפו עבורו. ולכן אם האוטובוס היה צפוף ולא תיקף חייב לשלם.

בהצלחה.