עקיפה בתור לתלמיד חכם

שאלה:

אם יש תור בסופר לדוגמא ועומדים כמה אנשים והאחרון עומד תלמיד חכם, האם מותר לתלמיד חכם לעקוף את כולם?

תשובה:

שלום וברכה,

ת"ח לא יכול לעקוף בתור. הת"ח לא יכול לחייב אחרים שיכבדו אותו ולא יכול ליטול את הכבוד לעצמו. אחרים חייבים לכבדו מעצמם, ולא שהוא כופה עליהם לכבדו. ולכן ת"ח לא יכול לעקוף בתור, אלא הם אחרים חייבים לכבדו, ובזה יש לדון האם האחרים חייבים להקדים אותו בתור, אבל ודאי שהוא לא יכול לכפות עליהם.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן טו סעיף א. והחיוב על אחרים לכבדו אבל אין חיוב על שיחזירם למוטב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. על זה נאמר יהללך זר ולא פיך. אחרת אם כל אחד יחליט שהוא ת”ח ומגיע לו את הכבוד. ואבוי לו לכבוד התורה ולחילול השם שיגרם מכך שהוא עומד עוד חמש דקות בתור.