חופשה על שם מישהו אחר

שאלה:

שלום וברכה,
לחבר שלי מגיע כל שנה חופשה חינם מטעם משרד הביטחון.
החופשה כוללת שהייה במלון, פנסיון מלא רק על שמו, וטיפולים בספא(עיסויים רפואיים).
החבר לא מנצל את זה ורוצה להביא לי את החופשה הזו.
נציין שהמלון רק צריך לראות ת.ז של החבר כי זה על שמו ומהרגע הזה, כל השהייה היא חינם.
יש לי לגבי זה כמה שאלות:
1. האם הוא יכול להעביר לי את החופשה במתנה? 2. האם אוכל לקבל את העיסויים שרשומים על שמו?
3. האם אוכל לצרף את משפחתי שתוכל להנות ממתקני המלון ולשהות עימי? (ממילא החדר קיים ואין שינוי בחדר וכולם יכולים לישון שם)
יצוין כי בכל השהות במלון ובכל הצגה של שמי אני אצטרך להשתמש בשמו של חברי כי המלון אינו יודע על ההחלפה.
השאלה היא מחשש גזל/ גניבת דעת של המלון אך ההתלבטות שלי היא מהצד שממילא המלון כבר מקבל תשלום על השהייה וממילא כבר שולם על הטיפולים ואף אחד לא באמת מפסיד פה…
תודה מראש!

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לעובד שקיבל זיכוי מהעבודה להעביר את הזכות שלו לאחרים. כיון שהזיכוי שמקבל הוא חלק מהמשכורת שלו, ומותר לו להעביר את הזכות שלו לאחרים, אלא אם כן יש תנאי שלא להעביר את הזכות לאחרים.

ולכן מותר לחבר להעביר לך את הזכות החופשה במלון ואת הטיפולים בספא. ומותר לך להציג את הת.ז. שלו כדי להשתמש בזכות שלו. לגבי בני המשפחה, אם המלון מסכימים גם לבני משפחה מותר ואם הנהלת המלון לא מסכימים להוסיף לחדר בני משפחה – אסור, למרות שהחדר נשאר ריק.

בהצלחה.