קפה שחור ולאחריו סודה מוגז מלוא לוגמו

שאלה:

שלום לכבוד תורתכם הרבנים המסורים,

שתיתי באחד הבקרים כוס קפה שחור חם ובירכתי תחילה "שהכל", אחר דבר גם שתיתי שתי כוסות סודה מוגזת (חלש) – מלוא לוגמו.

יש ספק לברכה אחרונה, "נפשות"?

תודה רבה לכם

תשובה:

אין ספק, סודה ודאי שתית בשיעור רביעית כשיעור שתיית רביעית. הרי זה לא היה מוגז מאוד.

ברכה והצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אז אני מבין מתוך התשובה שאם שותים רביעית ממשקה מוגז מאוד או חם מאוד לא מברכים ברכה אחרונה כי רוב העולם לא שותים כך?

  2. לא זו כוונתי, אלא שאם שותים מוגז מאוד אז מטבע הדברים לא שותים רביעית תוך כדי שיעור רביעית, ואם אכן כך אירע, אין ברכה אחרונה. אגב הטענה שלך הוזכרה בפוסקים אבל אינה להלכה. במשנה ברורה פסק על פי דברי האחרונים שאדם ששותה משקה חם, טוב שישאיר רביעית לסוף שיתקרר מעט וישתה אותה בבת אחת וכך יוכל לצאת מידי ספק ולברך. אמנם בס' בתי כהונה כתב שזה לא יועיל כיון שאין רגילות לשתות קפה או תה קר, ואז זה עדיין שלא כדרך, אבל זו סברא מחודשת, מהיכי תיתי שזה יהיה כל כך משונה עד שפטור מברכה? ולא נהגו כדבריו.