אכילת בשר ביום הברית לפניה ולאחריה

שאלה:

שלום וברכה רציתי לשאול בסעודת ברית מילה האם מותר לאכול בשר בימי המצרים לפני שעשו את הברית או צריך לחכות עד אחרי החיתוך. בבקשה אם אפשר מקורות לתשובה.

תשובה:

שלום וברכה

בעיני פשוט שכיון שזו סעודת המצוה מותר, אבל אינני יודע כרגע מקור.

מה שכן דנו הפוסקים, זה לבעלי הברית עצמם, האם כל היום מותר באכילת בשר, כי יום טוב שלהם הוא, או רק בסעודת המצוה. ראה התעוררות תשובה ח"ד סי' שמד ובדברי מלכיאל ח"ג סי' כז.

שבת שלום.