הסכם ממון שתופס הלכתית

שאלה:

ראיתי תשובה שעניתם לגבי הסכם ממון אצל עו"ד לפני הנשואין, ועניתם שאינו תופס הלכתית, וצריך לעשות את זה בין החופה לנשואין.
פנינו לעו"ד והוא אמר שהוא מוסיף להסכם נוסח שמקובל בבתי דין, ומחתימים עליו 2 עדים בקנין. זה הנוסח שהוסיף, האם זה מועיל?
"גם נעשה קנין אגב סודר שקנו מידי את כל הנזכר, בלי שום טענת אסמכתא, ושטר זה נעשה בפרסום ולא
כמילתא טמירתא ובאופן היותר מועיל עפ"י דת תורתנו הקדושה וחוקי מדינת ישראל"
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

כל הנוסח שהעו"ד מציע לא קשור כלל לבעיה ההלכתית שצריך לעשות את ההסכם בין הקידושין לנישואין. כדאי שתתייעץ עם דיין בהסכם ממון שאתה עורך, עו"ד לא יודע פיתרונות הלכתיים זה לא החלק שלו.

בהצלחה.