גילוי סוד לאחר הפטירה

שאלה:

הייתי חברותא של אדם צדיק, לפני שבוע נפטר לבית עולמו, בא' מהימים לפני כמו שנה סיפר לי דבר מיוחד שעשה אשר מתבטא אהבת התורה שהיה לו, אלא דביקש ממנו לא לספר לאחרים, שאלתי הוא האם כעת מותר לי לספר אותו מעשה שעשה בפרט שזה יגרום לחיזוק וקידוש ה' או לא.

תשובה:

אני חושב שבלי שום ספק עכשיו מצוה לספר, כדי לחזק אנשים לעילוי נשמתו. כרגע אין אצלו ענין של כבוד ושום דבר כזה, ובודאי ניחא לו בכך.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

תגובה 1