קיום יחסי בין בעל ואשתו

שאלה:

שלום יום טוב כבוד הרב האם אישה מותר לה לדחות את מועד הטבילה ? והאם האישה דוחה את הטבילה וגם זה גורם לא להיות במערכת יחסים עם בעלה וזה גורם לי צער שהזמן שבעל ואישה צריכים להיות בזמנם יחד נדחה וזה עושה עצב לבעל בזמן שהם צריכים להיות יחד ? תודה רבה כבודו

תשובה:

בודאי אין כל היתר לדחות סתם את הטבילה שלא בהסכמת הבעל, יש שיעבוד הדדי בין בני הזוג בענין הזה של יחסי אישות. אולי תפרט יותר למה האשה רוצה לדחות, האם יש לה סיבה מוצדקת שתוכל להבין אותה ולבוא לקראתה או לא. האם יש קושי בשלום הבית חלילה או מה בדיוק הענין, וננסה לסייע יותר ממוקד.

בשורות טובות.