לשלוח עובד לבית פרטי, האם זה ייחוד?

שאלה:

שלום הרב
התחלתי לעבוד כמנהל סניף ירושלים בלישכה המרכזית לסטיסטיקה,
העבודה זמנית ל 8 חודשים,
העבודה ללכת לאנשים הביתה להיכנס אליהם הביתה לבערך 40 דקות לצורך מילוי שאלון.
האם מותר לעבוד בזה כמנהל, ולשלוח עובדים ועובדות לבתים של אנשים
הרי יש כאן איסור ייחוד
במסגרת העבודה אני צריך לבצע את המשימות עם העובדים שיש לי
ולכן גם לשלוח גברים לשאול נשים ונשים גברים.
יש לציין שהראיון הוא כ 40 דקות ואולי הגבר יתחיל עם האישה שהוא הולך לשאול אותה את השאלות.
כמובן שזה אסור לפי נהלי העבודה, ואני כמובן שולח אותם רק לעבוד, האם זה אחריות שלי?

תשובה:

אני לא חושב שזו אחריות שלך, על העובד לוודא שהוא בא בזמן שמותר לו לבוא מבחינת יחוד ולשמור שלא יבוא לידי קלות ראש, אתה הרי לא קובע לו במדוייק מתי לבוא למי. אם אפשר לסדר שגברים יראיינו גברים ונשים יראיינו נשים, נראה לי שזה יהיה נכון יותר גם מנקודת מבט של אדם חילוני. אינני יודע אם זה מעשי.

בהצלחה