מזוזה בלי משקוף – תקרה נמשכת

שאלה:

שלום רב,
יצרתי חדרון שממשיך מהסלון, יש פתח אבל אין דלת ואין משקוף, זאת אומרת התקרה ממשיכה ברצף מהסלון לתוך החדר,
האם חייב במזוזה?
האם אפשר לשים מזוזה גם במקום שלא חייב?

תודה

תשובה:

אם יש רק מזוזות ולא משקוף אין חיוב מזוזה, ואין לשים מזוזה משום חשש איסור בל תוסיף. במידה והתקרה יורדת במקום הפתח זה כן נקרא משקוף, אבל אני מבין ממך שזה לא קיים.

בהצלחה

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. לא הבנתי מה ענין "בל תוסיף", הראיתי זאת לאחד המו"צים וגם הוא תמה תמיהה גדולה ואמר שאין כאן חשש בל תוסיף כלל.

    גם יש דעות המחייבות מזוזה באופן כזה שהפתח פרוץ עד התקרה.

  2. לא הבנתי את התמיהה, למה לשים בצד שמאל של הפתח כתבו כל הפוסקים שזה בבל תוסיף, ולשים באופן שאינו מחוייב אין חשש זה?

  3. פשוט, כי בצד שמאל של הפתח זו הוספה במצווה (לשים שתי מזוזות במקום אחת) ולכן עובר בבל תוסיף, אבל לשים מזוזה אחת במקום שאין צריך, אין בזה הוספה כלשהי.