מזוזה – בבית השכור הקודם

שאלה:

ראובן שגר בשכירות ושם בדירתו מזוזות מהודרות. כעת ראובן עובר דירה ובדירה שהוא עובר אליה אין מזוזות מהודרות, אז ראובן רצה לקחת את המזוזות שבדירתו הישנה ולהחליף לדירתו החדשה.
השאלה מתי שהוא שם את המזוזות בדירה הישנה הוא צריך לברך? כי אף אחד עדיין לא משכיר את הבית הזה, הבית הזה כרגע ריק לחלוטין.
תודה

תשובה:

לא יברך, המזוזה היא חובת הדר, והוא אינו דר שם עוד ושם רק בשביל הסגולה שלא יהיה בכלל מה שנאמר על מי שמוציא את המזוזה בצאתו מן הבית.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. ומה שכתבתם באחד התשובות : "אמנם המשכיר אינו פטור לגמרי, ולכן אם הוא חושש שהשוכר לא ישים מזוזה חובה עליו לקבוע שם כזו". האם צריך לברך?