סת״ם מסופר שאשתו אינה נוהגת בצניעות

שאלה:

שלום לכבוד הרב שליט״א
האם מותר לקנות סת״ם מסופר בעל תשובה ירא שמים ואדם כשר אך אשתו הולכת בפריצות? אנו מכירים את הבחור ויודעים בוודאות שהוא ירא שמים ובקיא בהרבה הלכות ואף מתקן הרבה פעמים בצינעה את גבאי בית הכנסת ואפילו את רב בית הכנסת בטעויות בהלכה ובמנהגים של הספרדים.
אך מה יעשה שאשתו לא שומעת בקולו

תשובה:

אם אתה מכיר אותו היטב, אפשר לקנות ממנו סת"ם. דבר מצוי שלפעמים בעלי תשובה לא מצליחים להגיע לאותו שלב יחד, ומה יעשה אותו בעל שאשתו אינה שומעת לו… אבל תתייעץ גם עם רב בית הכנסת אם גם דעתו כמוך לגבי מעלותיו ובקיאותו של אותו סופר. בסופו של דבר יש לזכור שסופר סת"ם זה גם מקצוע שיש בו רמות שונות של איכות.