הנחת תפילין לאישה

שאלה:

שלום לכבוד הרב, 1. איך יש רבנים שממציאים היתר לנשים להניח תפילין? לגבי מיכל כבר נאמר שאין לומדין הלכה מדברי אגדה כי דברי אגדה הם בדברים שבלב וכל אחד אומר נראה לו ואינם באמת דברים ולגבי בנות רש"י אין מקור מהימו שהניחו וכבר השולחן ערוך, הרמ"א, השלטי גיבורים, הריא"ז ,הגמרא בירושולמי, רבנו יונתן בן עוזיאל שהיה גדול תלמידי הלל הזקן כתבו שאסור לאישה להניח תפילין אז כיצד יש רבנים המורדים בגמרא ובפוסקי ההלכה?

תשובה:

עסקנו בנושא זה כמה פעמים כאן באתר, ראה למשל כאן.

מה שהכי חשוב להבין, שמעבר לנושא ההלכתי אם מותר לאשה להניח תפילין או לא, אשה שמניחה משום שהיא כופרת בהבדל בין גבר לאשה בענין זה, ובפטור נשים ממצוות שהזמן גרמא וכו', היא בכל מקרה מחללת שם שמים, ואינה מאמינה בתורה המסורה בידינו.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. הלשון "י דברי אגדה הם בדברים שבלב וכל אחד אומר נראה לו ואינם באמת דברים" חלילה וחס להגיד כך! זה דברי חז"ל! גם אם הלכה למעשה אמנם נכון שלא לומדים מזה כיון שזה לא בפרמטים ההלכתיים (יחיד ורבים הלכה כרבים יעוד כללי פסיקה) אך בכזה זלזול? בוודאי שזה אסור לחלוטין! אלו ואלו דברי אלוקים חיים!