תפילת שחרית בלי תפילין

שאלה:

שלום וברכה לחברי הבית דין שליטא האם מותר להפלל תפילת שחרית בלי תפילין אם לא יספיק להתפלל כשיהיה לו כגון שהיהודי נמצא בישוב רחוק מהעיר התפילה במניין אך ללא תפילין האם יש בזה והאם לבישת טלית גדול פוטרת מבזיון כבוד הציבור שזה דבר לא נכון ? ישר כח

תשובה:

בודאי יש להתפלל בלי התפילין ואין בזה כל בזיון, ומיד כשיהיו לו תפילין יניח, יש לעשות כל מאמץ שמקרה כזה לא יקרה.

בהצלחה רבה