האם מותר לאישה ללבוש מכנסיים?

שאלה:

שלום כבוד הרב,
התעניינו בשאלה האם מותר לאישה ללבוש מכנסיים?
נאמר לנו שזה אסור משתי סיבות:
א. "לא תלבש אישה לבוש גבר".
ב. ומשום שזה מושך תשומת לב.
הנושא עדיין לא מובן לנו. אם יש איסור לא ללבוש בגדי גבר, אפשר לטעון שבעבר גם נשים וגם גברים לבשו שמלות. מלבד זאת, כיום יש מכנסיים המותאמות לנשים, שזכרים לא ילבשו אותן. ואם זה משום האיסור למשוך תשומת לב, כיום רוב הנשים לובשות מכנסיים ולכן זו לא תופעה שיודעת תשומת לב.
רצינו לשאול את הרב האם הוא יכול להתייחס למה שכתבנו ולהסביר לנו מדוע אם כן אין היתר לאישה ללבוש מכנסיים, או האם כיום למרות שהמציאות השתנתה, האם עדיין האיסור בתוקפו או עדיין האם האיסור מותר בתנאים מסויימים?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

עיקר הסיבה לאיסור לבישת מכנסיים הוא הצניעות, המכנסיים מבליטות את צורת הגוף, ומגלות את פיסוק הרגליים ויש בכך חוסר צניעות. לכן אין להתיר בשום אופן.

ברכה והצלחה.