גניבה כשהייתי יותר קטנה

שאלה:

כשהייתי בחורה היה לי תאווה לגנוב כל מיני דברים מכל מיני חנויות, ויש חנויות שגנבתי דברים/ חפצים/ בגדים שבמצטבר זה שווה לאלפים. ואני רוצה להחזיר או לעשות תשובה בעניין הזה.
מהי דרך התשובה בעניין זה
ואיך להחזיר את חובי לחנויות לא יודעת סכומים.
וגם מתביישת לספר להם. על מה שעשיתי בעברי
אשמח למענה תודה

תשובה:

שלום וברכה,

יש חובת השבה על הגזל, ולכן חנויות שאת יודעת שגזלת את צריכה לשלם להם. את לא צריכה להודיע להם שזה השבת הגזל, את יכולה לערוך שם קניות בערך הגזלה ולשלם על הקנייה ובסיום הקנייה להשאיר את המוצרים בחנות.

גזלות שאת לא יודעת למי גזלת או שבעלי החנויות התחלפו יש לעשות בכסף צורכי רבים – לתת את הכסף של ערך הגזלות למקומות ציבוריים שיועילו לכלל הציבור.

בהצלחה.