קציצות עם קמח מצה

שאלה:

שלום לרבנים ותודה על הסבלנות 1 האם אשכנזים מוכרים גם את הקיטניות במכירת חמץ? 2קמח מצה בפסח שמטרתו רק להחזיק לא לתת טעם האם ברכתו מזונות או שהכול?תודה רבה

תשובה:

אין צורך למכור קטניות, האיסור הוא רק באכילה ולא בהשהייה, המנהג למכור כל מוצרי המזון שלא בכשרות לפסח, ובכלל זאת גם הקטניות, שמא יש שם משהו, אבל זה לא חיוב.

קמח מצה לא שונה מפירורי לחם… אם המטרה רק לייצב את הקציצה הברכה היא שהכל על הקציצה.