לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

טעה בברכה ראשונה – האם יאכל מאכל שברכתו כך?

שאלה:

אם התחיל לברך על מאכל מסוים ובסיום הברכה קודם שהתחיל לאכול את המאכל שהיה בדעתו לברך עליו תפס שטעה בברכה שלא יוצא אפילו בדיעבד ויש לפניו על השולחן מאכל אחר ששייך לאותה ברכה האם יש ענין שיאכל אותו או שאסור כיון שהיה דעתו על מאכל אחר

תשובה:

שלום וברכה

אם לא היתה דעתו לאכול גם את המאכל השני, בןדאי לא חלה עליו הברכה, ולא יועיל שיאכלנו, ואדרבה, אם רוצה עכשיו לאוכלו יש לברך שנית. אבל אם היה דעתו לאוכלו, אלא שחשב ששניהם אותה ברכה ולכם בירך על האחד במטרה לפטור שניהם, ונודע לו שמה שבירך עליו ברכתו שונה, זה תלוי במחלוקת הפוסקים המובאת בסי' רו, ראה שם שו"ע סעי' ו שנראה שחוזר ומברך ולעומתו במשנה ברורה וביאור הלכה שאינו מברך כיון שהיתה דעתו לכך, וראה שו"ע הרב שם סעי' יא שצריך שגם תהיה דעתו לכך וגם יהיו שניהם לפניו על השולחן.