ברכה על מצה במוצאי פסח לשיטת הרב הרב עובדיה

שאלה:

שלום הרב, מבקש לשאול מה מברכים על המצה במוצאי שביעי של פסח? האם המוציא כי סוף סוף באותו היום ברכנו עליה המוציא או מזונות עד חצות בדומה לברכת המפיל או מזונות עד עלות השחר? תודה רבה

תשובה:

למעשה כיון שעדיין אין לחם חמץ, עדיין זה הלחם העיקרי, וכמו שבפסח ברכתו המוציא כך במוצאי פסח, אין לזה קשר עם הסברות שהזכרת שאינן חלק מהנושא, אלא מה שעיקרו של לחם ברכתו המוציא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה הרב.
    אך במציאות במוצאי פסח יש כבר חמץ ולחם, המאפיות נפתחות, התורים גדולים, החוגגים מימונה מכינים מופלטות וכו' ובמיוחד כמו השנה ששבת צמודה לשביעי של פסח? א"כ, מה ברכת המצות במוצאי השבת כמו השנה ובכלל במוצאי שביעי של פסח החל באמצע שבוע?
    תודה רבה