תפילה ביחיד

שאלה:

אדם מטופל בילדים לפיזור בגנים אשה יוצאת ב6 בבוקר
האם אפשר ביחיד בנץ בבית להתפלל

תשובה:

חבל להתפלל יחיד, במיוחד שלהרבה פוסקים התפילה בציבור היא חיוב גמור. אם אפשר לומר ברכות השחר בבוקר מוקדם ואחר כך להתפלל תפילה בזמנה לאחר פיזור הילדים, זה עדיף.

מקורות:

על גדר חיוב תפילה במנין, ראה מה שכתבתי כאן בהרחבה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לא מדוייק, כתוב שמי שרגיל להתפלל תמיד בהנץ החמה במנין ויום אחד אין לו מנין, לא ישנה מנהגו אלא יתפלל ביחידות [ויש שהסבירו שזה מחמת חשש נדר] וזה משהו שונה לגמרי.

  2. ומה אם זה קבוע? נגיד שבת ויו”ט אין לו מניין נץ. עדיף להמתין ולהתפלל בציבור או שמא שאחרי שחרית לחש ביחידות בנץ ילך למניין לענות קדישים וקדושה חזרת הש”ץ קריה”ת ויתפלל מוסף איתם? (פגשתי רב גר”א’ניק שאמר לי שבכל מקרה נץ עדיף לשיטת הגאון)