כבד שנצלה אחר שלושה ימים ואחר כך עירו עליו רוטב חם

שאלה:

צליתי כבד אחרי 3 ימים ושפכתי עליו רוטב בטעות מכלי ראשון האם נאסר הכבד באכילה מדין בישול אחר צליה?

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה יש להקל מספק ספקא, דעת השולחן ערוך בסימן סט סעיף יב שבדיעבד אם בישלו אחר הצלייה הרי הוא מותר באכילה, אלא שאנחנו חוששים לט"ז שם ס"ק לב בשם מהרש"ל שאוסר גם בדיעבד, ויש צירוף נוסף המחלוקת אם עירוי דינו ככלי ראשון או ככלי שני. מה גם שלמסקנה עירוי מבשל רק כדי קליפה ומסתבר שאין לזה משמעות לגבי הדם שממש בלוע. לכן לכתחילה ודאי אין לעשות זאת, אבל בדיעבד הכבד מותר באכילה [וראה עוד שו"ת שבט הלוי ח"ג סי' קע אות ג שהתיר לבשל אחר הצלייה במקום שבמניעת הדבר יהיה ביטול עונג שבת, ראה שפ פרטי דין זה].

שבוע טוב.