אכילת איברים פנימיים / אחוריים לבני אשכנז

שאלה:

שלום וברכה, האם לאשכנזים יש בעיה לאכול איברים פנימיים כמו טחול מוח לב ראה וכיוצ״ב? ומה דעת האשכנזים על חלקים אחוריים בבהמה (נתחים כמו סינטה ועוד)? יישר כח

תשובה:

שלום וברכה

מותר לאכול אברים פנימיים רק צריך לדעת איך להכשיר אותם… את הלב יש לפתוח להוציא את הדם, לחתוך גידים ולהסיר ערלה למלוח ולהדיח לפי כל כללי מליחה.

ריאות יש לבצע בהן חתכים ולפתוח קנוקנות לפני מליחה כדין.

בטחול יש להסיר קרומים וחלב.

לגבי חלקים אחוריים, מנהג בני אשכנז להמנע מלאכול, ומשתדלים שלא לסמוך על ניקור כיון שלא בקיאים בזה די הצורך.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. האם יש מקום לבני אשכנז להקל בבשר אחורי מכשרות מהודרת שיש להם מסורת ניקור (הרב מחפוד) ?
    כמדומני שהרמ"א כותב שאם יש מי שבקי בניקור סומכים עליו (זכור לי מפעם לא ראיתי עכשיו)

  2. כשנאמר שאנחנו לא בקיאים לא הכוונה שהאשכנזים פחות בקיאים מספרדים, אלא שבזמנינו נהגו שלא לסמוך על בקיאותנו, ממילא כיון שזה המנהג אין לאכול גם מכשרות זו.

  3. לענין הכלים זה יותר קל, אולי אינו בן יומו וכו'. באופן כללי תלך רק למסעדה שהיא בכשרות שאתה סומך עליה. במסעדה יש הכי הרבה בעיות.