צליית כבד בסיר צליה

שאלה:

ישנו מוצר הנקרא "מנגל גריל אפיה צליה וטיגון"
שהוא בעצם בין השאר 'מנגל' לצליית בשר, עם מכסה שאוטם את התפזרות העשן וכו', כך שניתן לצלות בתוך המטבח.
את הבשר מניחים על רשת העומדת מעל סיר עם מים, כך שהחום מגיע לבשר מהחלק העליון, והנוזלים נוזלים לתוך המים [כמו במנגל חשמלי], האם מותר לצלות כבד עוף בכזה מכשיר או לא?
תודה רבה מראש

תשובה:

כיון שזה עומד על רשת זה אפשרי, אם אני מבין נכון אני לא רואה הבדל בין זה לבין מנגל חשמלי אחר. הספק שלי הוא רק לגבי הכיסוי הזה, אם יש הצטברות אדים שם, יתכן שהוא נאסר ולא ניתן להכשירו כי הוא לא מתלבן באש כמו הרשת, הייתי מסיר את הכיסוי בשעת צליית הכבד אם זה אפשרי.