צום תענית אסתר בזמן טיפולי כימותרפיה

שאלה:

בה
שלום רב. שבוע הבא יש תענית אסתר, אני השבוע התחלתי לקבל טיפולי כימו, גם ביום של התענית אני אהיה באישפוז יום לקבלת התרופה…. רציתי לברר האם אני פטורה מהצום לאור זה, ואם כן האם רצוי שהמעיט במה שאני אוכלת. תודה רבה רבה וחודש טוב עלינו וכל בית ישראל

תשובה:

שלום וברכה

בצומות הקלים הללו אין שאלה בכלל, וברור שאת פטורה לגמרי, ואין למעט באכילה אלא לאכול אוכל מבריא וטוב ולחזק את הגוף.

רפואה שלמה בשורות טובות וישועות מקיפות!