תענית למען החטופים והמלחמה

שאלה:

שלום
האם אפשר לקבל על עצמי תענית פעם בשבוע למען החטופים וזה שאנחנו במלחמה ועם ישראל בצער?
אם החלטתי לקבל האם זה נדר שהתחלתי היום אמרתי בלי נדר שאני מתחילה לצום היום פעם ראשונה מהבוקר עד צאת הכוכבים
האם אפשר?
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

לא מומלץ להרבות בצומות, ודאי לא לנשים. אני מציע במקום זה להרבות בתפילה, באמירת תהילים ובחיזוק במצוות.

אם רוצים בכל זאת להתענות, יש לקבל תענית בתפילת מנחה ביום שלפני, לא מועיל סתם להחליט בתחילת היום שביום זה צמים.

נוסח קבלת תענית מופיע בסידורי התפילה בסיום שמונה עשרה של מנחה.

שנשמע ונתבשר בשורות טובות ישועות ונחמות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. קבלת התענית בהחלט מחייבת לסיים, לכן, יש שעושים תנאי שאם יאמרו את פרק התהילים מזמור לדוד ה' רועי וכו' תבטל קבלתם למפרע. הנוסח מופיע בסידורי התפילה.