תענית אסתר – התייבשות, פיסורה, ריפלוקס.

שאלה:

שלום רב! הקלו לי באתר זה לא לצום בתענית אסתר מחמת הרפלוקס שלי. מאז גיליתי שלעיתים אני יכול לצום ולפחות לנסות. השנה בנוסף יש לי גם פיסורה. פצע בפי הטבעת שבעקבות התייבשות עלול לגרום ליציאה לא רכה ולכאב גדול וממושך כל היום. במצב שכזה האם אני פטור מהצום?

תשובה:

קשה לי להתיר מסיבה זו. אני מציע שתבדוק גופך טוב לפני הצום, ואז במהלך הצום לא צריך לצאת לשירותים, כי גם לא אוכלים, אחרי הצום תשתה הרבה מים וכבר לא תהיה יציאה קשה מידי. אני מקווה.

רפואה שלמה!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה, אנסה בלי נדר
    אבל אם יתקפו אותי כאבים עזים כמו שיש לעיתים ולא ירגעו , בלי קשר לצום, ובנוסף לזה קושי הצום, אני מניח שאז אולי יהיה ניתן להקל משום שזה תענית אסתר דווקא?
    כלומר אם צום מחריף את התסימינים או מקשה על התמודדות עמם בזמן התענית ולא יחריף אולי למחרת כתצואה מהתייבשות, כמו בשאלתי המקורית .