עדות

שאלה:

שלום לרבנים האם אפשר לקבל עדות שלא בפני בית דין תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

קבלת עדות היא רק בבית דין. עדות שלא בפני בית דין אין לה משמעות של עדות, והעדים יכולים להחליף את הטענות וממילא בית דין לא מתייחסים לעדות שלא בפניו.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן כח סעיף ה שמבואר שת"ח שאין כבודו לבוא לבית דין, אז בית דין שולחים אליו שלושה כדי שיעיד בפניהם. טבסימן כט מבואר שאם העיד בפני בית דין אינו יכול לשנות עדותו. אבל אם העיד שלא בבית דין יכול לשנות את דבריו, ואין לזה תוקף של עדות.