ייפוי כוח לתביעה ערכאות בתמ"א 38

שאלה:

האם במסגרת חתימת הסכם מול יזם תמ"א38, הנני רשאי לחתום על חוזה שיש בו סעיף בו הנני מייפה את כוחו של היזם לתבוע בערכאות דייר סרבן. וזהו נוסח הסעיף:
"במעמד חתימת הסכם זה חותמים הבעלים, על ייפוי כוח בלתי חוזר לב"כ הבעלים ולב"כ היזם בנוסח המצורף להסכם זה כחלק בלתי נפרד ממנו ומסומן כנספח ה'1 כאמור לעיל, לטפל עבורם בפניה למפקחת על הבתים המשותפים בהתאם להוראות חוק החיזוק ו/או כל דין אחר ובכל ערכאה משפטית אחרת ולייצג אותם בכל הנוגע לפניה כאמור".
אם זה בעייתי, מה עליי לבקש ממנו כדי שזה לא יתנגש עם ההלכה?

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לך לתת יפוי כוח לאדם אחר שיפנה לבית משפט ויתבע בשליחותך, ונחשב שאתה תובע בבית משפט על ידי שליח. אתה צריך לבקש להשמיט את הסעיף הזה ולכתוב שאתה דורש שכל תביעה תהיה בבית דין רבני, ותוכלו לפרט באיזה בית דין תרצה לדון.

בהצלחה.

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם הסיבה ללכת בענין זה דווקא לבי"ד רבני היא מפני חילול ה' של ואויבינו פלילים או שבי"ד רבני פוסק אחרת מבית משפט וממילא זו גם שאלה של גזל. ומה ידוע על פסיקה הלכתית שאינה מתחשבת בדינא דמלכותא דינא. דהיינו מי צודק? המתנגד לתמ"א 38 ופינוי בינוי, או העותר והמעוניין

  2. יש איסור לפנות לערכאות הן מחמת גזל, והן מחמת אויבינו פלילים, וכאילו מרים יד בתורת משה.
    בתשובות אחרות הארכנו שפינוי בינוי לא ניתן לכפות על המיעוט. ובתמ"א 38/א – חיזוק מבנים, ניתן לכפות על המיעוט.