מיקום תפילין של ראש

שאלה:

שלום לרב

כשאני ממקם את התפילין במקום שלהם באמצע אז אחרי זה אני בודק את התפילין עם מראה ואני רואה שהם במקום שלהם והכל בסדר, אבל כשאני בודק עם היד יש לי ספק שהם קצת בצד ולא במקום הראוי שלהם אז אני מזיז אותם לצד ואז אני בודק את התפילין עם היד ויש לי ספק שהם בין העיניים והכל בסדר אבל כשאני בודק במראה אני רואה שהם קצת בצד.
איך לנהוג לפי תיאורי?

תשובה:

אם לפי המראה זה באמצע הכל בסדר, זה יותר אמין מבדיקת היד, ובכל מקרה לא צריך להיות בלחץ גם אם זה לא מדוייקממש אבל עדיין זה בין העיניים יצאת ידי חובתך.

שבת שלום ומברוך.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. אז אני מיקמתי באמצע ובגלל שזה לא נראה לי בסדר מבחינת בדיקת היד הזזתי קצת לצד ובבדיקת היד זה היה בסדר. אז הזזתי ממקומם הראוי קצת לצד. (אבל התפילין היו בין העיניים)
    זה בסדר הרב?

  2. לכאורה לא צריך שמרכז התפילין יהיו בדיוק מעל לאף. התפילין הם ארוכות קצת וככל שחלק מהם בין העיניים גם אם זה קצת יותר לימין או לשמאל זה בסדר. לא כך?