להתקבל לעבודה עם תואר מזויף

שאלה:

שלום רב לכבוד הרב!

יש לי שאלה אדם שיש לו תואר אקדמי מזויף שהוא קנה בכסף והתקבל על ידו לעבודה , אך הוא עושה את עבודתו כמו שצריך מבחינה מעשית והבעלים מרוצים ממנו
, האם חוץ מעבירה של גניבת דעת שאני מניח שיש בסיטואציה כזאת ,האם אותו אדם עובר גם על גזל ממש ? שכל משכורת שהוא מקבל מהמעסיק זה בעצם מהול בגזל.

תשובה:

שלום וברכה,

אם העבודה שעושה היא משולמת ולא לוקה בחסר אין כאן איסור גזל, מאחר ובפועל משלים את עבודתו. אבל בהחלט יש כאן איסור גנבת דעת שלפי הרבה שיטות הוא איסור דאורייתא. ואפילו לגנוב דעתו של גוי אסור.

בהצלחה.