יהודיה?

שאלה:

שלום וברכה כבודו
השאלה שלי אלייך היא
יש לי חברה שלא יודעת האם היא יהודיה או לא
בגלל שסבתא שלה שעלתה לארץ עברה תהליך גיור ברבנות והנישואים שלה לא היו כדת וכדין
אמא של חברה שלי התחתנה עם אבא שלה שהוא יהודי והשם משפחה שלו הוא כהן
ורציתי לדעת עם בגלל שסבתא שלה עברה תהליך גיור ולא התחתנה כדת וכדין זה אומר שהיא לא יהודיה?
אבל אביה הוא כהן לכל דבר והוריה של חברה שלי התחתנו כדת וכדין ברבנות
אשמח לתשובתך
ושנתבשר רק בבשורות טובות

תשובה:

הגיור חייב לכלול קבלת מצוות, באם הסבתא התגיירה בלי כל כוונה לקיים מצוות, זה ספק גדול על הגיור שלה ויש לפנות לרבנות לבירור מעמד אישי. זה שאחר זמן היא לא התחתנה כדת וכדים זה לא קשור לנושא הגיור, ובלבד שבשעת הגיור כן היתה כוונה לשמור מצוות.

בשורות טובות