כל המרחם על הבריות

שאלה:

שלום כבוד הרב
יש לי שאלה בקשר מרחם על הבריות שמן השמיים ירחמו עלייך משהו כזה
אתה יכול לתת לי טיפים למה זה מתכוון?

תשובה:

שלום וברכה

הרעיון בזה הוא לפקוח עין… כל אדם סביבו יכול לעשות כל כך המון טוב, שזה לא יאומן! זה מתחיל בלחייך לאנשים, לומר מילה טובה, לסייע לנצרכים סביבך, גם אם זה לא סיפור קורע לב של אלמנה עם עשרה ילדים, אלא סתם איש בודד שאתה מבקר אותו פעם, אשה זקנה שאתה קונה לה משהו, עזרה לשכן בהתקנת מדף בבית, כל חסד קטן ויפה שאתה עושה ומסיר מהנצרך את הקושי הקטן הזה, זה דבר נפלא. זה עושה אותנו לאנשים אחרים ואת העולם כולו ליפה יותר.

שנזכה!