אימון בקרב מגע – איסור הכאה

שאלה:

האם לאימון בקרב מגע יש דין מרים יד על חברו

תשובה:

אין איסור שהרי על דעת כן באים, והמכות אינן כואבות, או לא אמורות לכאוב, וזה לא נעשה כדי להכות דרך מריבה אלא לתועלת הדדית.

מקורות:

רמב"ם הלכות חובל ומזיק פרק ה הלכה א:

אסור לאדם לחבול בין בעצמו בין בחבירו, ולא החובל בלבד אלא כל המכה אדם כשר מישראל בין קטן בין גדול בין איש בין אשה דרך נציון הרי זה עובר בלא תעשה, שנאמר לא יוסיף להכותו, אם הזהירה תורה שלא להוסיף בהכאת החוטא קל וחומר למכה את הצדיק.

הפוסקים דייקו את לשון הרמב"ם דרך נציון, שדוקא הכאה דרך מריבה עובר באיסור לא יוסיף אבל שלא דרך מריבה אינו עובר.