צעיף אטום במקום מסכה בשבת כשאין עירוב

שאלה:

במקום של ספק לגבי תוקף-המגפה: האם קיימת מעלה מבחינת שמירת-השבת, להסתרת מסכת-ההגנה-מפני וירוסים ע"י חם-צוואר/צעיף ?
משום ש-חם-צוואר/צעיף אלו פרטי לבוש לכל הדעות ?

תודה,

תשובה:

לא הבנתי מה התועלת להסתיר את המסכה, אבל אם שאלתך כאשר יש אפשרות להשתמש בבגד במקום מסכה אם זה עדיף, ככל שזה יעיל זה בודאי עדיף בשבת.

ברכה והצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. 2 שאלות:
    1] צעיף/חם-צוואר שבו קיים מקום מיוחד למסכה – בתוך הצעיף/חם-צוואר, ובאופן שיחסית מתחבר איתו לחפץ-אחד, אבל שנשארת אפשרות כל מספר-שעות ימים להחליף את המסכה. -האם כדאי להשיג כזה בשביל שבת ?

    2] אם רק מסתירים את המסכה על-ידי חם-צוואר/צעיף, -זה לא משפר את ההתאמה של המסכה בשביל הליכה איתה מחוץ לבית בשבת ?
    -משום שהיא עדיין נחשבת חפץ-נפרד, שאינו פריט לבוש [כאשר המגיפה בדעיכה] ?