העלמת מיסים בחו"ל

שאלה:

האם מותר בחו"ל לשלם למוכר ספרים בשביל ספרי קודש בכסף והוא נותן לי חשבונית כמו שנתתי צדקה ומזה אני מרוויח שאני יכול להציג את זה לממשלה וזה מוריד לי מהמסים שאני צריך לשלם בסוף השנה .
האם זה נקרא גזל מהממשלה של הגוים או שזה מותר מכיוון שאולי בכסף הזה של המס הם עושים דברים שלא מתאימים לי

תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

העלמת מס בחו"ל נחשב להפקעת הלוואתו שמותרת בגוי. ולכן אם עושה פעולות שפוטרות אותו מתשלומי מיסים אינו עובר באיסור גזל. ובלבד שלא יגיע למצב של חילול השם שבזה אסור גם בגוי.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן שסט ס"ו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מצד דינא דמלכותא חייבים לשלם, אלא שכתוב בשו"ע שאם נמנע מלשלם דינו כהפקעת הלוואתו בגוי שמותרת במקום שאין חשש לחילול השם.