תוספת בניה על חצר משותפת

שאלה:

בנין בן ארבע קומות שהשכן התחתון בנה לפני הרבה שנים תוספת ללא רשיון על חצר משותפת ולא מיחו בידיו אבל גם לא הסכימו. ועכשיו יש אפשרות להוסיף ממ"ד לכל העמודה וצריך להרוס את התוספת שלו בשביל לבנות הממ"ד האם זכותו לעכב לכל העמודה?

תשובה:

שלום וברכה,

אם השכן לא קנה את השטח מהשכנים לא יכול לעכב על השכנים לבנות, ולכן מותר לשכנים להרוס את החלק שלו ולבנות עמודה לכולם.

בהצלחה.

מקורות:

השכן שבנה ולא טוען שקנה את השטח מהשכנים אין לו חזקת קרקעות בשטח, אבל יש לו חזקת תשמישים. חזקת תשמישים קיימת כל עוד שלא רוצים לבנות שם. אבל חזקת תשמישים לא מבטל את זכות הבנייה של השכנים, ובזמן שהשכנים רוצים לבנות השכן התחתון חייב לסתור את בנייתו ולתת אפשרות לשכנים לבנות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה הנפלאה
    רציתי להוסיף ולשאול:
    א. האם השכנים צריכים לשלם לו את הגימור לשלד,
    ב. האם הוא צריך לשלם על בנית השלד כי נהנה ממנו ועלות הרשיון וכו'.
    ג. מי צריך לשלם הוצאות ההריסה והפינוי של המבנה שלו.

  2. הדייר התחתון צריך לפרק את הבנייה שלו כדי לאפשר לכל השכנים לבנות ולקבל חלק במשותף ככולם. ויצטרך לשלם עם כולם בשווה בבניית השלד ובהוצאת רישיונות והיתרי בנייה. כיון שהוא נהנה מההתירי בנייה שעכשיו הוא בונה בצורה חוקית.