חשיפה לחום – תפילין

שאלה:

שלום כבוד הרב,

חדר קטן שהיה המזגן דלוק כל הלילה על חום 31 מעלות והתפילין בתוך תיק ליד המזגן.
כשנגעתי בתפילין לפני שהנחתי אותם בתפילה ראיתי שהן היו בטמפרטורת החדר / טמפרטורת גוף (כלומר לא קר אלא באותה טמפרטוה של הגוף)

בהליכה לבית כנסת היה קצת שמש ולקחתי את התפילין בתוך שקית שחורה בתנרתיק (הנרתיק בתוך, כלומר בנוסף לשקית) והסקית קצת התחמם מהשמש היותו שחור. אבל אין זה עיקר החשש.

לאחר מכן הנחתי אותם וראיתי שכל אזור התיתורא התחמם לקצת יותר מטפרטורת גוף. הייתי משער את זה ל33 / 34 מעלות אבל איני בקי.

אחרי התפילה הנחתי את הנרתיק בחדר על המיטה לשעתיים והנרתיק עלה (או שהיה כבר) בטמרוטרה של חום הגוף. (המזגן כבר לא היה דלוק)

האם בכל הנ"ל חוששים ?

תשובה:

שלום וברכה

נראה לי שאין כאן חשש כלל.

הצטרף לדיון

תגובה 1