ציצית בלילה

שאלה:

האם יש מצווה ללבוש ציצית לאחר השקיעה או שזה הנהגה טובה?

תשובה:

להלכה לילה אינו זמן מצות ציצית, כדעת הרמב"ם ושלא כדעת הרא"ש שכסות יום חייב בציצית גם בלילה. ולכן אין לברך על הציצית בלילה.

אולם ראוי לציין את דברי האר"י ז"ל שהובא במגן אברהם ובשערי תשובה (סי' כא) שיש ענין ללבוש ציצית גם בלילה, בפרט בזמן השינה ולשמירה ממזיקים. והוכיח כן מדוד המלך, שהובא בסנהדרין (כא,ב) שבשעה שהיה בבית המרחץ אמר שעתה הוא ערום מכל המצוות. מדוע אמר כן רק בשעה שהיה בבית המרחץ, הרי גם בלילה אין זה זמן ציצית. אלא ודאי שיש ענין ללבוש ציצית גם בלילה.