הצנעת יום הטבילה

שאלה:

שלום וברכה,
כפי שידוע לי יום הטבילה במקווה אמור להישמר בצנעה.
ב"ה כיום אני אמא לתינוקת קטנה כך שיש לי צורך שישמרו עליה בזמן שאני טובלת.
(בעלי לא יוכל לשמור עליה כי יש לו עניין חשוב בערב), אני רוצה לבקש מאחותי שתשמור עליה, ויתכן שהיא תדע/תבין שזו הסיבה…
האם יש בכך בעיה?
ובנוסף, במידה ואצטרך לפרט את הסיבה לשמירה על ילדתי כדי להסביר את החשיבות של הזמן שתשמור עליה, זה מותר?

תשובה:

אפשר לשקר ולומר משהו אחר, נניח שיעור, מכירת בגדים כל דבר שיראה לך. הגמרא אומרת שאחד משלושת הדברים שהיו תלמידי חכמים מותרים לשקר בהם הוא בפוריא, שלפי חלק המפרשים היינו במיטתם. עם קצת יצירתיות היא לא תבין, ואם היא תבין זה גם לא איסור אלא הנהגה של צניעות, בכל מקרה אין לפרט אלא למצוא שקר הולם.