לק ג'ל – צניעות / חציצה בטבילה

שאלה:

ישנם נשים שמורחים צבע בצפורניים הקרוי לק ג'ל ורציתי לשאול האם מתר ואם מתר איזה צבע מתר ומה הדין לגבי טבילה במקווה האם חוצץ

תשובה:

שלום וברכה

ככל שזה עם צבע ודאי זה חורג מגדרי הצניעות ויש להמנע, כמו כן לדעת חלק מהראשונים זה מהווה חציצה במקווה. ואף שבדיעבד כאשר כבר זה נעשה סמכו הפוסקים שאם זה עשוי כהלכה אינו חוצץ כיון שעשוי לנוי, אין הכוונה שזה לכל השיטות אלא שכך התקבל להלכה [החולקים סוברים שרק דבר שאין בו ממשות אינו חוצץ, אבל דבר שיש בו ממשות מורגשת חוצץ גם כשהןא עשוי לנוי, ומחלוקת זו הובאה בבית יוסף בסימן קצח]. לכן הן מבחינת צניעות הן מבחינת חציצה כדאי להמנע מכך.

ערב טוב.