ברכה על סופת רוחות

שאלה:

הסתפקתי בענין ברכה על רוחות חזקות, מכמה מהירות רוח לקמ"ש מברכים. בסולם בופורט הגדירו –
סערה 63-75 קמ"ש. סערה עזה 76-87 קמ"ש. סופה 88-102 קמ"ש.
אכן בתאריכים 12-13/03/2020 פקדה את ארץ ישראל סופה והיא היתה ב-100 קמ"ש ואין ספק שזו סופה לכל שיטות הראשונים.
אשמח לקבל תשובה שתתיר הספיקות. תודה.

תשובה:

שלום וברכה

במשנה ברורה כבר כתב בסי' רכז שאנחנו היום לא בקיאים ברוחות, ורק אם רואים שהרוח עוקרת ממקומה דברים כבדים יש לברך עושה מעשה בראשית, וברוח שגורמת למוות כמו הוריקנים יש לברך שכוחו וגבורתו מלא עולם.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' רכז ס"ק ד.