תביעה נגד מעביד שלא פעל לפי החוק

שאלה:

שלום.
אני עובדת בעבודה כ13 שנה. שהתחלתי לעבוד הייתי צעירה והחתימו אותי שאני עובדת ע"פ חוק שזה אומר שאם אני עושה משהו מנוגד או פשע בעבודה אני יתן עכ את הדין הכל חוקי, וגם המוסד התחייב כמובן כל התנהלות והתשלום עפ חוקי המדינה.
זה עבודה במשמרות לילות וצהריים, ולפעמים בקרים, אני עבדתי בשמחה אחרי הרבה שנים שמעתי והבנתי שהם לא משלמים את השכר של החוק, כגון שכר מינימום בלילה, וכן לא שלמו על שעות נוספות, כגון שחייבו אותנו להשאר אחרי המשמרת, אני הייתי בטוחה שהם פועלים עפ חוק, וכן חייבו אותנו לעשות שבתות וחגים ושלמו לנו ממש לא לפי החוק שכר נמוך ביותר. ומי שלא הסכימה האיימו אליה בפיטורים. והיה צוות שהיה צריך את העבודה ונשאר בגלל האיום. וגם זה לא היה חוקי.
וכן בתלושים לא רשמו לנו שמגיע לנו ימי חופשה ומחלה והסתירו את זה מאיתו ומעולם לא קבלנו זאת. אפילו שצוות ביקש ושאל.
אני רוצה לדעת האם מותר לי לפנות לבית משפט להוציא את הכספים המגעים לי?
אני חושבת שהם רימו אותי וגנבו אותי בזכיות הכי קטנות שמגיעות לעובד.
אני עדיין עובדת שם והרבה דברים השתנו לטובה בזכות המון עובדים שפנו לבית משפט.
האם מותר לתבוע אותם?

תשובה:

שלום וברכה,

בהחלט יש לכם זכות תביעה נגדם, כיון שהם חייבים לשלם את כל זכויותיכם לפי החוק. אולם את התביעה יש לעשות בבית דן רבני בלבד ולא בבית משפט. אסור לתבוע בבית משפט ללא אישור מבית דין. לכן יש לפנות לבית דין, ובית דין יפסקו את הזכויות לפי החוק. אם הם יסרבו להגיע לבית דין בית דין ייתנו היתר לפנייה בערכאות.

בהצלחה.