הכשרת תבניות

שאלה:

שלום רב, האם ניתן להכשיר תבניות שחורות של התנור? נאפה בהם בעיקר לחמים ומזונות בשרי נאפה שם מעט וגם לא בשבועיים האחרונים.
כמו כן, האם ישנה אפשרות כלשהו להכשיר את התבניות הנ"ל וכן את הרשת מברזל שעליה מניחים תבניות חד פעמיות? תודה רבה על תשובתך. (אנו מעדות מזרח מהדרים מאוד).

תשובה:

שלום וברכה

אני מבין שלא קרה שום דבר, פשוט התבניות בשריות ואת רוצה להשתמש בהן לפרווה או בשרי?

מנהג בני אשכנז שלא להכשיר כלי מבשרי לחלבי, אולם אתם ספרדים וספרדים לא החמירו בכך.

במקרה כזה שהכלי עצמו מותר בשימוש והרצון הוא רק לעשותו חלבי, ניתן מעיקר הדין להכשירו על ידי ליבון קל, לנקות היטב את התבניות, ואז להכניס לתנור נקי ריק שלא היה בשימוש 24 שעות, ולהפעילו על חומו המירבי שעה.

במקרה שהתבנית נאסרה בשימוש חלבי בתוך 24 שעות לבשרי, אין לה הכשרה.

אולי אם תסבירי יותר את המקרה נהיה יותר ממוקדים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מדוע הרב פוסק בסוף התשובה שאם השתמשו תוך 24 שעות בחלב לבשר אז אין לה הכשר (כנראה כי מקרי איסורא בלע), הלא הגר"ז סימן תנא, כה כותב שזה נקרא היתרא בלע (אפילו תוך 24 שעות זה לזה)? ואף שיש מפקפקים בדבריו, לכ' וודאי חזי לאצטרופי למה שכותב המגילת ספר שכלים שלנו לא בולעים, ובצירוף שניהם יחד למה נחמיר?