פילטר במקווה

שאלה:

במקווה הגברים אצלנו יש פילטר שמסנן את המים וחוסך הוצאות רבות של החלפת מים תדירה.
האם יש בעיה לשים פילטר כזה גם בבור הטבילה של מקווה הנשים?

תשובה:

שלום וברכה

כאשר הפילטר לא פועל לכאורה אין כל חשש [כלומר ניתן להפעילו בזמן שלא טובלים ולפני הטבילה להפסיק את פעילותו], אבל מומלץ להתייעץ על כל פילטר באופן ספציפי אצל מומחה מקוואות.

יום מבורך.

מקורות:

ראה בטהרת הבית ח”ג עמ’ שלו שכתב שמותר להתקין פילטר בתוך המקוה כדי לסנן המים ולנקותם מכל זיהום ואין בזה חשש משום זוחלין כיון שאין הזחילה אלא בתוך כותלי המקוה ורשאים לטבול במקוה הזה אפילו לכתחילה אפילו בשעה שהפילטר פועל בתוך המקוה. גם בשו”ת שבט הלוי (ח”ט סי’ קפז) כתב שמעיקר הדין אין בעיה של זוחלין או משום ששאין הם זוחלין מעצמם עפ”י מה שכתב הש”ך בסי’ רא ס”ק ל’, או משום שאין הם יוצאים ממקום הטבילה עיי”ש. אולם ראוי שלא להפעיל את הפילטר בשעה שטובלים, וראה עוד בשבט הלוי ח”א סי’ כד. אולם בשו”ת מנחת יצחק (ח”ו סי’ צב) החמיר בזה יותר, ולדעתו בשעת הטבילה יש חשש זוחלין. ראה מה שהאריך בזה.