תביעה בבית משפט לתביעות קטנות

שאלה:

שלום אני דתי שומר תומ"צ
קניתי סחורה מחנות כלשהי בסכום גדול (למעלה מחמשה עשר אלף שח) ורוב הסחורה הגיעה פגומה אוו לא כמו שביקשתי (כמובן שהכל ממוסמך ומתועד)
הם איחרו בחודש וחצי אחרי הזמן שנקבע לספק את הסחורה
ואני פונה אליהם למעלה מחודשיים אחרי שקיבלתי את הסחורה להחליף אותה במה שביקשתי והם מתעלמיםדוחים אותי בקש

השאלה היא האם מותר לי לתבוע אותם דרך האינטרנט בביהמ"ש לתביעות קטנות עד 34.000 שח ללא עורך דין?
אם לא, מה אני אמור לעשות?
החנות היא חנות רהיטים ידועה בבני ברק.
תודה רבה וחנוכה שמח!

תשובה:

שלום וברכה,

בית משפט לתביעות קטנות דינו כערכאות ואסור לפנות לערכאות. ולכן יש להגיש תביעה נגדו מבית דין, ואם הנתבע יסרב להופיע בבית דין, בית דין יתנו לך היתר לפנות לערכאות.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע סימן כו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ברוך השם לא חסר בבני ברק בתי דין. תפני לאחד הבתי דין. יתכן מאוד כשהם יקבלו הזמנה מבית דין הם מיד יסתדרו איתך ולא תצטרך דיון.