שיחה בזמן עבודה

שאלה:

בעבודה שלי כשכיר אני יושב ליד מישהו חילוני ואנו מדי פעם מפטפטים או שאני בודק אי מייל שלי ויוצא שבעצם לעיתים אני מבזבז את זמני.המנהל שלי שהוא בעצם גם שכיר של כל המפעל קבע כבר מה ההספק שהוא מצפה ואכן אני דואג לעמוד בהספק הזה בשעות שהוקצבו לי. ברור שהוא המנהל היה שמח אם מספיקים יותר . מה הדין בעניינים אלו. איך עלי לנהוג מבחינת שיחה מדי פעם עם השכן. מה התיקון על מה שהיה?

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה צריך לעבוד לפי המקובל, ולכן שיחות קצרות בשעת העבודה הוא דבר שלא מקפידים וממילא נשכרים ע"ד כן שיהיה מותר לערוך שיחות קצרות. אבל צריך להקפיד מאוד שהשיחות יהיו קצרות ולא לגלוש לשיחות ארוכות שבאות על חשבון העבודה. ויש להקפיד על זה כדי שלא לעבור על איסור גזל.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן שלא שכל שכירות פועלים הוא ע"ד מנהג המדינה, וכיון שלפי המנהג לא מקפידים על שיחות קצרות כדי לתת יכולת וכוח לעבוד לעבוד, לכן לא נאסר גם על פי הלכה. אבל ודאי שאסור להאריך בשיחות ארוכות שעל חשבון העבודה.